воскресенье, 24 марта 2013 г.


За своєю архітектурою Інтернет — це клієнт-серверна мережа, тобто в ній є сервери, що підтримують роботу певних служб, і клієнти, які користуються цими службами. Найвідомішими та найпоширенішими службами Інтернету вважаються Всесвітня павутина й електронна пошта.
Інтернет також є платформою, на основі якої будуються файлообмінні мережі й електронні платіжні системи, розвиваютьсяінтернет-телебачення та інтернет-телефонія.
Кожна служба Інтернету має власні протоколи, що застосовуються для взаємодії між користувачем (клієнтською прикладною програмою) та службою.
Служба Інтернету — це набір послуг, які надаються клієнтам програмним забезпеченням серверів Інтернету з використанням певних мережних протоколів.
Зараз ви ознайомитесь з основними службами Інтернету та дізнаєтесь, які можливості вони надають користувачам.
До служб Інтернету відносяться:
Веб Веб-форуми Блоги Вікі-проекти (в тому числі й Вікіпедія) Інтернет-магазини Інтернет-аукціони Електронна пошта та списки розсилки Групи новин (в основному, Usenet) Файлообмінні мережі Електронні платіжні системи Інтернет-радіо Інтернет-телебачення IP-телефонія Системи обміну повідомленнями FTP-сервери IRC  

Комментариев нет:

Отправить комментарий